Skador under Göteborg triathlon

Om man ska vara med och delta i Göteborg triathlon gäller det att vara medveten om att man också kan skada sig relativt allvarligt. Ett triathlon består av både simning, löpning och cykling. Alla dessa grenar innebär en viss skaderisk som man inte kan bortse från.

Vilka skador kan uppkomma under triathlonet?

Under ett triathlon kan kroppen skadas på flera olika sätt. Men man bör inte heller glömma bort att också munnen kan skadas. När man ska hoppa i vattnet och simma kan man träffas av någon annans armbåge i ansiktet och det kan både skada och slå ut tänder. Under cyklingen kan man falla omkull och slå i ansiktet och även det kan skada munnen eller käken. Samma sak kan ske under löpningen. Det är många människor i omlopp och det är inte helt enkelt att undvika att krocka med andra. Om en olycka sker är det bra att kontakta ansvariga för loppet som kan hjälpa till, alternativt se till att den aktuella sträckan stängs av om olyckan är allvarlig.

Skador i munnen

Om man ramlar omkull, blir träffad av någon eller något under loppet eller skadas på annat sätt kan man också få olika typer av skador i munnen. Det kan till exempel handla om att man råkar bita sig i kinden, tungan eller någon annan stans. Man kan också bita ihop käkarna för hårt så att man får smärtor eller spräcker en tand. Det kan också hända att man blir av med en eller flera tänder, eller att man slår av en bit på en tand. Direkt efter en sådan olycka är det viktigt att kontakta sin tandläkare så fort som möjligt. En utslagen tand kan ibland sättas tillbaka igen om man behåller den i munnen och en avslagen tand kan i de allra flesta fall lagas med dagens teknik.